Elektricien

Een elektricien is een ervaren vakman die de elektrische systemen en producten ontwerpt, installeert, onderhoudt en repareert die worden gebruikt in woonhuizen, bedrijven en fabrieken. Elektriciens werken binnen of buiten gebouwen om ervoor te zorgen dat lichten, industriële apparatuur en apparaten veilig en betrouwbaar werken. Er zijn veel speciale soorten elektriciens, waaronder residentiële elektriciens, die bedrading installeren en elektrische problemen in huizen en binnen elektriciens oplossen, die besturingssystemen, motoren en elektrische apparatuur in bedrijven en fabrieken onderhouden en repareren.

Wat kunt u verwachten van een baan als elektricien

verantwoordelijkheden

Als elektricien bent u verantwoordelijk voor het verkrijgen van elektriciteit van de bron naar de plaatsen waar particulieren en zakelijke consumenten deze kunnen gebruiken. De specifieke verantwoordelijkheden die aan deze taak zijn gekoppeld, kunnen variëren, afhankelijk van het specialisatiegebied, maar ze kunnen omvatten:

Planning van de elektrische systemen voor nieuwe gebouwen, inclusief de beste positie voor stopcontacten, verlichtingsarmaturen, verwarmingsuitgangen en ventilatiesystemen
Blauwdrukken, schakelschema’s en andere technische documenten van architecten lezen en interpreteren
Installatie van bedrading, verlichting en besturingssystemen in nieuwe en bestaande gebouwen, volgens gemeentelijke codes
Het vormen van elektrische circuits, door elektrische draden te verbinden met componenten en armaturen en voltooide circuits te testen
Schakelaars, stroomonderbrekerpanelen, relais en andere elektrische regel- en distributieapparatuur installeren
Hangers en beugels installeren om elektrische producten te ondersteunen


Onderhoudsprocedures uitvoeren om bedrading, verlichting en besturingssystemen in goede staat te houden
Stroomonderbrekers, transformatoren en andere elektrische componenten inspecteren op fouten
Testapparatuur gebruiken om te ontdekken waarom elektrische producten en systemen niet goed werken
Repareren, vervangen en upgraden van defecte of verouderde elektrische apparatuur, armaturen en bedrading, inclusief het isoleren van fouten voor veilige verwijdering en vervanging.Andere elektriciens opleiden en hen opdragen specifieke taken uit te voeren

Werkomgeving

Elektriciens kunnen hun tijd doorbrengen met werken in gebouwen in aanbouw of renovatie of buitenshuis op stroom- en telecommunicatiesystemen. Ze kunnen werken in grote ruimtes of in krappe omstandigheden. Deze werkomgevingen maken vaak gebruik van onder spanning staande elektrische draden, dus ze kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen. Elektriciens werken vaak onafhankelijk aan projecten, maar ze kunnen ook deel uitmaken van een groter bouwteam.

In tegenstelling tot veel werknemers met een vaste werkplek, werken elektriciens gedurende een bepaalde periode op een afgelegen locatie, variërend van een enkele dag tot een paar maanden, voordat ze naar de volgende baan gaan. Werklocaties kunnen ver verwijderd zijn van de huizen van elektriciens. Het is niet ongewoon voor elektriciens om 100 mijl of meer van hun huis af te reizen om het werk te voltooien.

Planning
Elektriciens genieten het hele jaar door van vacatures. Hun uren variëren afhankelijk van hun rol. Onderhouds-elektriciens hebben meestal regelmatig werk dat ze in een typische 40-urige week voltooien. De meeste houden op werkdagen doordeweekse reguliere openingstijden en werken meestal niet in het weekend, op feestdagen of ’s avonds laat. Sommige elektriciens werken op afroep en steken extra uren in om dringende problemen op te lossen.

Onafhankelijke elektriciens en de junior elektriciens die onder hen werken, hebben daarentegen niet zulke reguliere uren. Ze kunnen de ene week een druk schema hebben en de volgende paar uur. Werken als een onafhankelijke aannemer of consultant geeft elektriciens de meest flexibele planningen.

0
Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteursrechten © 2019 artaro.eu . Alle rechten voorbehouden
Aangedreven door artaro.eu